Shirleys passion

2014-08-31
13:01:34

Upp och ner päron kaka

120 g smör ( mjuk)
120 g socker
3 ägg
150 g vetemjöl
2 tsk bakpulver
90 ml mjölk
2 msk fikon marmelad
1-2 msk mörk muscovado råsocker
25 g smör för stekning.

Ugnen på 175 grader.
Skala o delar päron i längden.
Ha 25g smör i en värme stekpanna.
Blanda i muscot sockret.
Lägg päron i o låt dem bli gyllen brun.
Blanda i marmeladen.
Vispa socker o smör till en kräm.
Blanda i ett ägg i taget.
Blanda i mjöl blandningen.
O häll i mjölken.
Lägg päron i en springform kläd med bakplåtspapper.
O häll i smeten.
Grädda kaka i ca 40-45 minuter.
Låt svalna några minuter innan du vänd om den på ett fat.
Blanda o sikta mjöl o bakpulvret.

Kommentera inlägget här:
Namn: Kom ihåg mig?
Mailadress:  
Bloggadress:  
Kommentar: