09:19:00
Mojito Panacotta
Till 2 stora glas:
1 dl grädde
1 dl mjölk ( standard)
1,5 gelatin blad
30 g vitchoklad
Ca 2-3 tsk rom
Mynta
1 lime skal + saft
Vaniljstång
Blöt lägga gelatin bladet i kallt vatten
Koka ihop grädda med mjölk vanilj och mynta
Ta bort mynta bladen
Ta bort kastrullen från värmen
Blanda i choklad och gelatin
Smaka av med rom och lime saften
Häll panacottan i glaset och ställ i frysen
( lutar glaset)
Gelé :
1,5 dl vatten
2 gelatin blad
Ca 2 tsk rom
1/2 lime saft
Ca 2 msk socker
Färg (grön)
Blöt lägga gelatin bladet i kallt vatten
Koka vatten med lime saft och socker
Blanda i gelatinet
Smaka av med rom
Blanda i färgen
Häll gelén på panacottan och ställ in i frysen
Gör andra panacottan med samma ingredienser( dubbla mängden) och färger med grön färg
Häll grön panacotta på gelén och ställ in i kylen tills det stelnar.
wow om jag ändå fick en sån till frukost;)