19:18:38
Torkade frukt och solrosfrön limpa
2 dl torkade frukt 🍐
6 dl vatten 💦
10 dl rågsikt
6 dl vetemjöl ( special)
50g jäst
1dl mörk sirap
1 dl solrosfrön
1 msk salt
Blöt lägga frukten i varm vatten 💦
Blanda alla ingredienser utom saltet, och solrosfrön i bakmaskin och arbetar degen i 10 minuter.
Tillsätt saltet och arbetar degen ytterligare i 5 minuter
Blanda i frön
Låt degen jäsa i 1 timme
Sätt in en plåt eller en baksten i nedre delen av ugnen och sätt den på 250 grader
Ta upp degen på bakbordet och forma den till 2 runda bröd 🍞
Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper och låt jäsa i ca 40 minuter.
För över brödet på baksten, pensla med ägg och ställ in brödet i ugnen
Häll lite vatten 💧 på botten av ugnen, stäng luckan, sänk värmen till 225 och grädda i ca 30 -40 minuter. Låt svalna på galler