Havrebullar till frukost

 
Ca 7 dl vetemjöl special ekologisk 
3 dl grahamsmjöl 
2 dl rågmjöl (eko)
50 g jäst 
2 msk olivolja 
1 msk honung 
1 msk havssalt 
2 dl havregryn 
1,5 dl solrosfrön 
Ca 6dl vatten 💦 ( 37 grader varmt) 
Blanda allt mjöl i bakmaskin 
Rör ut jästen i lite vatten 
Blanda allt i mjöl blandningen utom salt och solrosfrön 
Arbeta degen i ca 7 minuter 
Blanda i saltet och kör i 5 minuter
Och sist solrosfrön 
Låt degen vila i en oljad plast låda 📦
Vik degen efter varje 30minuter 
Jag låt min deg jäsa i 2 timmar 
Stjälp upp degen på mjölat bakbord 
( knåda inte degen)  
Delar degen i små bitar 
Forma små bullar och doppa i havregryn 
Låt jäsa i muffins form 
Grädda bullarna på 200 grader i ca 15-20 minuter 
 
 

Liknande inlägg

Kommentera här: