15:55:38
Petit choux med mördeg
MÖRDEG
50 g smör
90 g socker
90 g vetemjöl
GÖR SÅ HÄR:
Blanda alla ingredienserna till en deg och kavla den tunn på bakplåtspapper ställ sedan i kylen.
PATE A CHOUX
70 g smör
3 g socker
3 g salt
160 g vatten
15 g mjölk pulver
90 g vetemjöl
3 st ägg
GÖR SÅ HÄR:
Koka ihop vatten, smör, salt, socker och blanda i mjölk pulver och låt koka en liten stund.
Tar bort kastrullen bort från värmen och blanda i vetemjöl till den släpper kastrullen och inte längre fastna.
Häll smeten i en kall kastrull och blanda i ett ägg i taget.
Spritsa smeten på en bakplåtspapper och tryck ut små runda former och lägg på varje petitesser choux degen och grädda i ugnen på 180 grader i ca 35 minuter.
