19:51:48
Morot bröd 🍞 med valnötter och solrosfrön
8 dl vetemjöl (special)
5 dl rågsikt
5 dl ljummet vatten
25 g jäst
2 msk olivolja
1 msk honung
1/2 msk salt
1 dl solrosfrön
1 dl valnötter
3-4 morötter ( rivna)
Lös upp jästen i vatten i bakmaskin.
Blanda i övriga ingredienser utom salt.
Arbeta degen i ca 12 minuter.
Tillsätt salt och arbetar degen ytterligare 5 minuter.
Låt jäsa ca 1 timme.
Ta upp degen på mjölat bakbord. Dela i 2 delar.
Forma runda limpor.
Degen bli lite lös...använder mer vetemjöl för att kunna forma limpa 🍞
Lägg dem i korgar och låt jäsa ca 40 minuter. Stjälp sedan upp dem på en plåt och grädda på 200 grader i ca 40-45 minuter.