chokladbakelse

150g mörk choklad
100g smör
2 ägg
2 äggulor
2 msk socker
3 msk vetemjöl
 
Gör så här:
 
Värm ugnen till 220 C.Bryt chokladen i bitar. smält chokladen tillsammans med smör i ett vattenbad.
Vispa ihop ägg, äggulor, socker och mjöl.
Vispa kraftigt,gärna med elvisp.
När chokladen har smält, lyft skålen från vattenbad o låt svalna något.
Rör ner den smälta chokladen i äggblandningen,blanda väl.
Häll ner chokladröran i 6 smorda,små ugnsfasta formar. Lägg gärna en liten rundel med bakpapper i botten
på värje. Grädde i ca 6-7 min. När bakelserna reser sig i formarna är de klara.
De ska vara rinniga i mitten.
Ta försiktigt ut bakelserna ur formarna.
Servera med vaniljglass. mums:-)
 
 

Liknande inlägg