Morot bröd 🍞 med valnötter och solrosfrön

8 dl vetemjöl (special) 
5 dl rågsikt
5 dl ljummet vatten 
25 g jäst 
2 msk olivolja 
1 msk honung
1/2 msk salt 
1 dl solrosfrön 
1 dl valnötter 
3-4 morötter ( rivna) 
Lös upp jästen i vatten i bakmaskin. 
Blanda i övriga ingredienser utom salt.
Arbeta degen i ca 12 minuter. 
Tillsätt salt och arbetar degen ytterligare 5 minuter. 
Låt jäsa ca 1 timme. 
Ta upp degen på mjölat bakbord.  Dela i 2 delar.
Forma runda limpor. 
Degen bli lite lös...använder mer vetemjöl för att kunna forma limpa 🍞 
Lägg dem i korgar och låt jäsa ca 40 minuter.  Stjälp  sedan upp dem på en plåt och grädda på 200 grader i ca 40-45 minuter.  
 

Liknande inlägg