Biscuit d´acquoise med blåbärmousse och vitchoklad spegel färga i lila

Biscuit d´acquoise:
200 g äggvitor
170 g socker
35 g brunsocker
120 g pistage
50 g mandel
Mixa nötter o blanda i brunsocker.
Vispa äggvitor till en maräng.
Blanda i sockret lite i taget.
Vänd i försiktig nötblandningen.
Häll smeten i en form.
Grädda på 175 grader ca 20 minuter.
Blåbär mousse:
350 g blåbär
4 gelatinblad
400 g grädde
50 g vitchoklad
0,5 dl socker
Blöt lägga gelatinet i kallt vatten.
Koka bären med socker.
Mixa till en puré.
Blanda i hackade choklad och gelatinet.
Låt svalna.
Vispa grädde o blanda i purén o ställ i kylen 5 timmar.
Vispa moussen o sprita på kexen ( Biscuit d´acquoise).
Ställ i frysen till det stelna.
Vitchoklad spegel recept finns i bloggen.
Ta fram kakan i häll på spegel o låt tina i kylen.