Upp och ner päron kaka

120 g smör ( mjuk)
120 g socker
3 ägg
150 g vetemjöl
2 tsk bakpulver
90 ml mjölk
2 msk fikon marmelad
1-2 msk mörk muscovado råsocker
25 g smör för stekning.

Ugnen på 175 grader.
Skala o delar päron i längden.
Ha 25g smör i en värme stekpanna.
Blanda i muscot sockret.
Lägg päron i o låt dem bli gyllen brun.
Blanda i marmeladen.
Vispa socker o smör till en kräm.
Blanda i ett ägg i taget.
Blanda i mjöl blandningen.
O häll i mjölken.
Lägg päron i en springform kläd med bakplåtspapper.
O häll i smeten.
Grädda kaka i ca 40-45 minuter.
Låt svalna några minuter innan du vänd om den på ett fat.
Blanda o sikta mjöl o bakpulvret.

Pannacotta i 3 olika färger

25 cl grädde
50 g choklad ( vit)
2 gelatin blad
Vanilj stång.

Mjölkchoklad:
25 cl grädde
60 g mjölkchoklad
2 gelatin blad

Mörkchoklad:
10 cl grädde
50 g choklad

Blöt lägga gelatin bladet i kallt vatten.
Koka upp grädden.
Skrapa ur frön vaniljen o blanda i grädden.
Ta bort fram värme.
Blanda i hackade vit choklad.
Kramar ur vatten från gelatin bladet.
O blanda i chokladen.
Blanda väl.
Häll pannacotta i små glas
Ställ i frysen till du gör den andra Pannacotta.
O gör på samma sätt som den första pannacotta.
Men den mörkchoklad pannacotta behöver inte ha gelatin i.
O på din sista pannacotta, ställ den i kylen.

Liknande inlägg