Choklad kaka med valnötter

Choklad kaka med valnötter:
200g valnötter
0,5 dl socker
50g smör ( smält)

2 dl mjölk
1dl socker ( 0,5 dl + 0,5 dl)
2 ägg ( separera)
175g mörk choklad
2 dl grädde
2 tsk vanilj extract
4 gelatin blad.

Kör nötter i mixer o blanda i sockret o smör.
Tryck massan i en form o grädda på 200 grader i 10 minuter.
Blöt lägga gelatin bladet i kallt vatten.
Varma mjölken med hälften av sockret o äggulor.
Hacka Chokladen o blanda i mjölken till allt är smälta.
Krama ur gelatinet o blanda i choklad blandningen.
Låt kallna.
Vispa äggvitor till en maräng o blanda i resten av sockret.
Vispa grädde o blanda med marängen.
Sen vispa ihop grädde blandningen med choklad o häll i formen o ställ i kylen minst 4 timmar.




k

Liknande inlägg