Chocolate Malt Ice cream cake

3,5 dl vetemjöl
2,5 dl socker
0,5 dl kakao
1 tsk bakpulver
1/2 tsk salt
2 msk olja
1 tsk vitt vinäger
1 tsk vanilj
2,5 dl choklad fudge
9 dl vanilj glass
3 dl maltisers
2,5 dl vispgrädde
Satt ugnen på 200 grader.
Sikta vetemjöl,socker,kakao,bakpulver och salt.
Blanda i vatten,olja,vinäger o vanilj och vispa till allt är blanda.
Häll smeten i en form och grädda på 30-35 minuter.
Låt kakan svallna helt.
Bred 2,5 dl fudge på kakan o ställ i frysen till fudgen är lite hård.
Vispa grädde hård och blanda i hackade maltisers.
Ta kakan från frysen o bred på grädde blandningen o ställ i frysen igen.
Låt stå i frysen ca 3timmar el till den är fast.
Vispa grädde hård.
Tar kakan från frysen,lägg på ett fat o spritsa grädde på o häll på 1dl fudge o dekorera med maltisers.
Recept på fudge finns i kategori recept.

Liknande inlägg