Snurr bröd

425 g vetemjöl ( special)
85 g smör ( smält)
10 cl vatten
10 cl mjölk
1 msk torr jäst
1 tsk salt
1 msk socker
60 g smör ( smält) till att pensla
1 ägg
vallmofrön
Värma mjölk o vatten.
Smält smöret.
Blanda mjöl, jäst, salt o socker i bakmaskin.
Häll i vätskan o smör.
O låt degen arbeta i ca 10 minuter.
Låt jäsa 1-2 timmar.
Stjälp upp degen på mjölat bord.
Dela degen i 4 delar ( ca 160 g på varje bulle).
Rulla varje bulle o kavla tunn.
Pensla den första kavlade deg med smör.
Lägg på det andre degen o pensla med smör.
O gör samma med de andra(pensla ej den sista ) .
Kavla degen till en rektanglar.
Skär långa remsor o snurra till en bulle.
Låt jäsa på bakplåtspapper.
Pensla med ägg o strö på vallmofrön.
Grädda på 180 grader i 25 minuter.



Bröd rulle

4 skivor bröd
4 msk fikon marmelad
50 g smör ( smält)
Ruccola sallad
Sesamfrön
Vallmofrön ( svart)
Créme bonjour ( gräslök)
Ta bort kanten från brödet
Kavla dem tunn
Bred på créme bonjour
Sen marmelad
Lägg på salladen
Rulla brödet till en korv
Doppa i smör
Strö på frön
Steka brödet i en torr panna till dem f fin färg.
Jag hade kallröklax i några utan marmelad.