Rulltårta

Mönster på rulltårta:
50g smör ( mjuk)
50g florsocker
50g äggvitor
4 msk vetemjöl
Vispa ihop smör o florsocker till en kräm.
Blanda i äggvitor o sen vetemjölet.
Spritsa smeten på önskade mönstret o ställ den i frysen i 1 timme.
Rullkaka: 4 ägg, separerade.
1 tsk grädde
1 1/2 dl socker
60g smör
2 dl vetemjöl
Värm ugnen till 200 grader
Separera ägget
Smält smöret
Vispa äggvitor o häll i 0,5 dl socker o vispa till du får fast toppar.
Vispa ihop äggulor o sockret till en kräm.
Häll i grädden
Blanda försiktig äggvitor i tre om gånger
Blanda i hälften smör o mjöl
Då resten av smöret o mjölet.
Ta ut smeten med mönstret från frysen
Bred på kaksmeten o grädda i ugnen i 8 minuter bara.
Stjälp upp kakan på bakplåtspapper med socker på o dra ut bakpappret.
Lägg på en ny pappret o vänd om på en plåt
Pensla kakan med sirap ( 4 msk socker,3/4 dl vatten koka till sockret smält helt o blanda i 1tsk vaniljsocker)
Låt kaka kallna o bred på vilken fyllning man önskar.

Liknande inlägg