Cheese cake

Botten:
Ca 15 st Digestive kex
5 msk smör (smält)
100 g socker
3 ägg
100g créme fraiche
400g Philadelphia ost
1msk vaniljsocker
0,5 dl socker.
Kör kexen i mixer o blanda i smör.
Tryckt in kexen i en springform ( obs: man måste klär på formen med aluminium folie så att vatten kom inte in i kakan när man grädda den) O grädda på 200 grader i 10 minuter.
Låt svalna helt.
Vispa ihop osten med socker,ägget, vaniljsocker o ( vispa inte med elvisp)crémefraichen).
För att rita, ta man en del av smeten o färgar i önskar färger ( det räcker med 1-1,5 dl)
Häll blandningen i formen ( på kexen).
Rita med andre smeten som du har sparat.
Grädda i vatten bad på 175 grader i ca 40 minuter.
Ställ kakan i kylen i ca 4 timmar innan servering.





Liknande inlägg