Mandel kaka

Mandel kaka:
115 g mjuk smör
1 dl socker
2 ägg
1 dl mandel mjöl
2 tsk bakpulver
3,5 dl vetemjöl
Sylt o florsocker.
Vispa smör o socker. Tillsätt ägget. Blanda ihop vetemjöl bakpulver o mandel mjöl o vänd i smör blandningen. Vispa till en smet o rulla den i plastfollie o ställ i kylen i 1 timme. Häll upp degen på mjölat bord o kavla den o tryck ut små runda kakor ( behöver lite mer mjöl för att kunna kavla degen utan att det inte fastna i kaveln, jag la på plast follie då blir det lättare också).Lägg kakorna på bakplåtspapper o grädda på 200 grader till dem bli gyllen bruna. När kakorna har kallnat, bred på sylt på ena kakan o lägg på det andre.


Red velvet cheese cake

Red velvet cheese cake: 168 g kex ( Jag använder Marabou Choco grain) 25 g smör ( smält) 1 msk kakao 400g Philadelphia ost 200g créme fraiche 2 ägg 1 dl socker 1 msk vaniljsocker röda färg. Krossar kexen o blanda i smör o kakao. Tryck blandningen i en spring form o grädda på 200 grader i ca 8 minuter. Vispa ihop osten med créme fraiche o socker( ej med el visp) annars bli den rinnig. Tillsätt ägget o vaniljsocker. Häll smeten på kakan o grädda på 175 grader i ca 45 minuter. Låt kakan kallna o ställ i kylen ca 1 timme.