Japanska rulltårta med hallon och grädde

5 äggulor 
4 äggvitor 
3,5 dl socker 
1,3/4 dl vetemjöl 
30 g smör ( smält) 
Nypa salt 
Vispa ihop socker och äggulor till en slät kräm 
Häll i smöret 
Siktar vetemjöl och blanda i smeten
Blanda i lite färg (rosa)
Vispa äggvitor med salt ( vispa inte för hårt) 
Och blanda försiktigt i smeten 
Grädda på 230 grader i ca 6-7 minuter 
Vänd om kaka på ett bakplåtspapper och låt svalna 
Bred på vispade grädde och lägg på hallon och rullar till en korv. 
Och ställ in i kylen. 
 

Torkade frukt och solrosfrön limpa

2 dl torkade frukt 🍐 
6 dl vatten 💦 
10 dl rågsikt 
6 dl vetemjöl ( special)
50g jäst 
1dl mörk sirap
1 dl solrosfrön 
1 msk salt 
Blöt lägga frukten i varm vatten 💦 
Blanda alla ingredienser utom saltet, och solrosfrön i bakmaskin och arbetar degen i 10 minuter.
Tillsätt saltet och arbetar degen ytterligare i 5 minuter 
Blanda i frön 
Låt degen jäsa i 1 timme 
Sätt in en plåt eller en baksten i nedre delen av ugnen och sätt den på 250 grader 
Ta upp degen på bakbordet och forma den till 2 runda bröd 🍞 
Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper och låt jäsa i ca 40 minuter. 
För över brödet på baksten, pensla med ägg och ställ in brödet i ugnen 
Häll lite vatten 💧 på botten av ugnen, stäng luckan, sänk värmen till 225 och grädda i ca 30 -40 minuter.  Låt svalna på galler