Mango mousse stubbe med hallon mousse hallon coulis och mandelkak botten

 
 
Mango mousse :
500 g mango (frysta) 
5 gelatin blad 
3-4 msk socker 
5 dl grädde 
Gör moussen en dag innan
Blöt lägga gelatin bladet i kallt ❄ vatten 💦 
Koka mango med socker och mixar 
Till gelatin bladet och blanda väl tills allt smälter 
Häll i grädden och låt står i kylen över natten 
Mandel kaka :
3 ägg ( separera) 
1dl vetemjöl 
1 dl mandelmjöl 
0,5 dl potatis mjöl
1,5 dl socker 
2 tsk vaniljsocker 
Ugn på 175 grader 
Vispa äggulor med socker till en slät kräm 
Siktar vetemjöl och potatismjöl 
Blanda ihop med mandelmjöl 
Vispa äggvitor hårt 
Och blanda i äggsmeten 
Sen blanda i mjöl blandningen 
Häll smeten i en bakplåt och grädda i ca 12-15 minuter. 
 
Hallon mousse :
250 g hallon 
3 dl grädde 
2-3 msk socker 
3 gelatin blad 
1 vanilj stång 
Blöt lägga gelatin bladet i kallt vatten 💦 
Koka hallon med socker och vaniljstången 
( dela Vaniljstång och skrapa frön i hallon) 
Mixar och sillar hallonen 
Blanda i gelatinet 
Häll i grädden och låt står i kylen över natten 
Hallon coulis: 
250 g hallon ( frysta)
3-4 msk socker 
 3 gelatin blad 
0,5 dl socker 
Koka hallon med socker och vatten 
Blanda i gelatinet och låt står i kylen.
Montering: 
Vispa hallon blandningen till en mousse 
Häll moussen i en form och låt står i frysen tills den stelna 
Häll på hallon coulis på och ställ tillbaka ⏪ i frysen 
Lägg på en bit kaka på coulisen och låt står i frysen.
 
Vispa mango mousse 
Häll hälften av moussen i form nummer 2 och lägg på den andre moussen ( hallon coulis och mandelkak)  på och tryck in så att mango moussen kom ut på sidan, häll på resten av mango moussen och lägg på mandel kaka 
Låt mousse kakan står i frysen över natten.  
 
 
 
 

Liknande inlägg