Mojito Panacotta

Till 2 stora glas:
1 dl grädde 
1 dl mjölk ( standard) 
1,5 gelatin blad 
30 g vitchoklad 
Ca 2-3 tsk rom
Mynta 
1 lime skal + saft
Vaniljstång 
 Blöt lägga gelatin bladet i kallt vatten 
Koka ihop grädda med mjölk vanilj och mynta
Ta bort mynta bladen 
Ta bort kastrullen från värmen 
Blanda i choklad och gelatin 
Smaka av med rom och lime saften 
Häll panacottan i glaset och ställ i frysen 
( lutar glaset) 
 
Gelé :
1,5 dl vatten 
2 gelatin blad 
Ca 2 tsk rom
1/2 lime saft
Ca 2 msk socker 
Färg (grön) 
Blöt lägga gelatin bladet i kallt vatten 
Koka vatten med lime saft och socker 
Blanda i gelatinet 
Smaka av med rom 
Blanda i färgen 
Häll gelén på panacottan och ställ in i frysen 
Gör andra panacottan med samma  ingredienser( dubbla mängden)  och färger med grön färg 
Häll grön panacotta på gelén och ställ in i kylen tills det stelnar. 
 

Liknande inlägg