Choklad kaka med nötter o Baileys ganache

Chkolad kaka med Baileys ganache.

150 g mörk choklad
150 g smör ( rump)
150 g socker
125 g vetemjöl
5 äggvitor
Nypa salt.
Ugnen: 180 grader.
Smält choklad i vatten bad.
Vispa ihop smör o socker till en slät kräm
Tillsätt chokladen
Vispa äggvitor o blanda i saltet, vispa till en maräng o ställ åt sida
Blanda i vetemjölet lite i taget
O sist blanda i försiktig äggvitor.
Häll smeten i en form el 2 små forma o grädda i ca 50 minuter.

Smörkräm med Baileys:
113g mjuk smör
300g florsocker
4 msk Baileys
4 msk kakao
200 g nötter ( Jag hade mandel o valnötter)
Vispa ihop smör o florsockret till en kräm
Tillsätt Baileys o kakao
O blanda i nötter.

Ganache Baileys:
225g mörk choklad
160ml grädde
2 msk smör ( mjuk)
2 msk Baileys

Varma grädde o blanda i hackade choklad
Blanda väl
Häll i Baileys o smör o blanda väl.

När kakan har svalnat, Delar den i 2 delar om du ha använd en form bara. (Jag gjorde 2 kaka o dela i 2) Bred på smörkrämen.
Lägg på andre delen av kakan o häll på ganachen.


Liknande inlägg