11:09:00
Mango mousse stubbe med hallon mousse hallon coulis och mandelkak botten
500 g mango (frysta)
5 gelatin blad
3-4 msk socker
5 dl grädde
Gör moussen en dag innan
Blöt lägga gelatin bladet i kallt ❄ vatten 💦
Koka mango med socker och mixar
Till gelatin bladet och blanda väl tills allt smälter
Häll i grädden och låt står i kylen över natten
Mandel kaka :
3 ägg ( separera)
1dl vetemjöl
1 dl mandelmjöl
0,5 dl potatis mjöl
1,5 dl socker
2 tsk vaniljsocker
Ugn på 175 grader
Vispa äggulor med socker till en slät kräm
Siktar vetemjöl och potatismjöl
Blanda ihop med mandelmjöl
Vispa äggvitor hårt
Och blanda i äggsmeten
Sen blanda i mjöl blandningen
Häll smeten i en bakplåt och grädda i ca 12-15 minuter.
Hallon mousse :
250 g hallon
3 dl grädde
2-3 msk socker
3 gelatin blad
1 vanilj stång
Blöt lägga gelatin bladet i kallt vatten 💦
Koka hallon med socker och vaniljstången
( dela Vaniljstång och skrapa frön i hallon)
Mixar och sillar hallonen
Blanda i gelatinet
Häll i grädden och låt står i kylen över natten
Hallon coulis:
250 g hallon ( frysta)
3-4 msk socker
3 gelatin blad
0,5 dl socker
Koka hallon med socker och vatten
Blanda i gelatinet och låt står i kylen.
Montering:
Vispa hallon blandningen till en mousse
Häll moussen i en form och låt står i frysen tills den stelna
Häll på hallon coulis på och ställ tillbaka ⏪ i frysen
Lägg på en bit kaka på coulisen och låt står i frysen.
Vispa mango mousse
Häll hälften av moussen i form nummer 2 och lägg på den andre moussen ( hallon coulis och mandelkak) på och tryck in så att mango moussen kom ut på sidan, häll på resten av mango moussen och lägg på mandel kaka
Låt mousse kakan står i frysen över natten.